Založ si blog

Nová generácia Číny je už pripravená

Čo nevidieť sa v Moskve budú konať majstrovstvá sveta družstiev mužov a žien. Náš národný tím sa vypraví v zložení Keinath, Pištej, Šereda, Bardoň + náhradník, ktorý si to bude musieť celé zaplatiť. Osloveným bude zrejme Zoltán Lelkeš.

Skočím rovno k čínskej reprezentácii.

NOVÉ: Už poznám zloženie celého čínskeho repre tímu…

Keďže Čína je ďaleko vpredu, majú svoj výberový proces hráčov na takéto podujatia od nás úplne odlišný. Je to akýsi systém kontrolných turnajov čínskej špičky. Konajú sa tri hlavné kontrolné turnaje tzv. A hráčov – tri kolá kontroláku. Víťaz každého má miesto v reprezentačnom tíme, ktorý pôjde do Moskvy. Keďže každý víťaz kontrolného turnaja A hráčov sa neúčastní v ďalšom kole, tak medzi týmito hlavnými tromi kolami sú ešte dve kolá kontrolného turnaja tzv. B hráčov. To sú hráči od 9. po 16. pozíciu, ktorý bojujú o účasť na A kontroláku. Do druhého kola B kontroláku je ešte prizvaný 17. hráč. Takže na všetkých kontrolných turnajoch je vždy osem hráčov. Čo sa týka samotného systému kontroláku, ten je takisto úplne odlišný od nášho. Hráči sú totižto vylosovaný do osmičky pavúka a hrá sa do víťazných troch setov, pretože na majstrovstvách sa tiež bude hrať len na tri víťazné.

Konečne som sa dostal k hlavnej správe. Prvý kontrolný turnaj vyhral 20 ročný Xu Xin, ktorý premohol vo finále Wang Li Qin-a 3:1 (-12, 4, 9, 6). Druhý vyhral 22 ročný Zhang Ji Ke, keď vo finále porazil Ma Long-a 3:2 (10, -4, 6, -9, 11). Tretím víťazom sa stal 21 ročný Ma Long, ktorý premohol vo finále Li Ping-a 3:0 (9, 6, 7). Lei Zhenhua  a Li Ping boli víťazi prvého a druhého B kontroláku, takže zastupovali Xu Xin-a a Zhang Ji Ke-ho.

XU Xin

XU Xin

ZHANG Ji Ke

ZHANG Ji Ke

MA Long

MA Long

Okrem týchto troch hráčov pôjdu na majstrovstvá ešte dvaja, ktorých vyberie hlavný repre tréner. Šokom je, že tréner bude vyberať zo starých solídnych hráčov ako Wang Hao, Wang Li Qin a Ma Lin. Rozhodnutie je v dohľadne a dovolím si predpovedať jednu divokú kartu – Wang Li Qin. Za posledné obdobie totižto ukázal svoju momentálne dobrú formu.

Mladá generácia v Číne začína dominovať. Svedčí o tom aj úspešnosť z 1. čínskej ligy za minulý rok, kde 1. priečku obsadil Ma Long a 2. Zhang Jike. Majú však pred sebou ťažké úlohy, musia ukázať svoju pozíciu svetu…

NOVÉ: Už poznám zloženie celého čínskeho repre tímu a môžem povedať, že v predpovedi som sa nezmýlil, ozaj sa do výberu dostal  Wang Li Qin. To, že sa tam dostal znamenalo ale zlú správu buď pre súčasného majstra sveta alebo pre úradujúceho olympijského víťaza. K slovu pustili majstra sveta, teda Wang Hao-a a Ma Lin zostane sedieť „nazadku“ doma. Pridávam aj prehľad:

Reprezentácia Číny na Majstrovstvách sveta 2010

Jeden skreč a jedna diskvalifikácia v semi !

10.03.2010

Turnaj z minulej soboty a nedele sa stal zaujímavým hádam pre každého. Majstrovstvá Slovenska mužov a žien sú predsa najprestížnejšie podujatie v rámci našej republiky. Svedčí o tom fakt, že prišiel aj reprezentant Thomas Keinath

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

mudrnudl

Stolný tenis je na Slovensku menej populárny, ale o to viac zábavný !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5907x
Priemerná čítanosť článkov: 2954x

Autor blogu

Kategórie